Mercedes

29 Jan, 2009

Najnovija sigurnosna tehnologija Mercedesa

Generalna — Autor ziggi @ 17:57

 Mercedes je javnosti prikazano šta se očekuje u skorijoj budućnosti od najnovijih dostignuća po pitanju bezbednosti putnika. Mercedesovi stručnjaci žele da naprave automobil takav da izbegava nesreće gde je i kad je to god moguće, a tamo gde nije moguće pripremiti auto za sudar i obezbediti maksimalnu zaštitu putnika.

 

 

 slika 1.1 Buducnost Mercedesa

 U novoj E klasi pojaviće se napredni senzorski sistemi uključujući radare i kamere, inteligentni programi koji stalno prikupljaju podatake koji se kasnije koriste u cilju povećanja stepena sigurnosti. Uz kompjuterski nadzirane kamere i radar E klasa će imati prednja svetla koja će moći prilagoditi svetlosni snop uslovima vožnje. Sistem će pratiti promet vozila iz suprotnog smera i konstantno određivati jacinu svetla za najbolju osvetljenost, kratko svetlo moći će osvetliti od 65 pa sve do 300 metara puta.

 

 

 slika 1.2  Buducnost Mercedesa

 U novom modelu naćiće se i sistem upozorenja o nenamernom prelasku u drugu kolovoznu traku kao i sistem upozorenja pri prelasku dozvoljene brzine kretanja. Pored svih novina načiće se i već oprobani Pre-Safe sistem koji priprema vozilo za predstojeći sudar.

 

 

 slika 1.3 Buducnost Mercedesa


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Powered by blog.co.yu